Maltego

Posted by ghimau under
Apa bondo menatang maltego ni? Macam nama minuman yo.. Bukanlah.. ni satu tools untuk information gathering. Dia ada community dan profesional version.

Aku duk try la tools ni, ok la.. untuk tujuan reconnaissance. Ni ada la sikit about tentang maltego ni. Aku tibai dari website dia la, mana lagi.

Maltego is an open source intelligence and forensics application. It allows for the mining and gathering of information as well as the representation of this information in a meaningful way.
Coupled with its graphing libraries, Maltego, allows you to identify key relationships between information and identify previously unknown relationships between them. It is a must-have tool in the forensics.security and intelligence fields!
Maltego offers the user with unprecedented information. Information is leverage.


Aku ada attachkan sikit screenshot aku test maltego ni. Aku test terhadap domain ghimau.blogspot.com ni la dan ternyata aku sangat hensem.. Eh apa la kene mengenai dengan hensem.. huhuhu

Ni splashscreen masa start maltego ni. Aku guna community edition (free), kalau pro dia tak keluar splash screen macam ni, diorang panggil ni nag screen.

Ni pulak screen maltego ni.. nampak cun kan.. rasa macam FBI la pulak :P


Ni paparan Central View beberapa test yang aku buat terhadap domain ghimau.blogspot.com

Ni pulak mining view

Kesimpulannya : Tools ni akan aku simpan dalam koleksi aku untuk tujuan pen-test.. muahah haha.. Eh lupa lak.. untuk maklumat lanjut.. leh gi url ni http://www.paterva.com/maltego/community-edition/

8 comments:

On 12 September 2008 at 15:08 , tengku said...

kasi taukkkkkkkkkkkkkkk....gamba....guaaaaaaaaaaaaa....................baru guaaaaaaaaaaaaaaa....kasi.komennnnnnnnnnnnn............heheheheheheeheh....

 
On 12 September 2008 at 15:10 , ghimau said...

ok bro.. tada hal...

 
On 12 September 2008 at 15:32 , Anonymous said...

ha'a la bunyi cam minuman jer....hu..hu....

--alia--

 
On 12 September 2008 at 20:46 , Z[ack] said...

mcm best jerk tool neh..
boleh try neh..
en ghimau.. ko keje aper?
security kew?

 
On 13 September 2008 at 01:56 , tuannippon said...

hohoho...selamat kembali berblogging... ;)

 
On 15 September 2008 at 10:44 , ghimau said...

z[ack] : try jangan tak try bro :), gua security guard beb .huhhu

tuannippon : selamat, selamat, selamat hari raya :P

 
On 15 September 2008 at 17:53 , edrina said...

masyaallah sgt terror security guard neh..muehehehehe

 
On 19 September 2008 at 17:47 , ghimau said...

edrina : huhuhu.. bangla dgn nepal pun kalah tau :P