Hajatku Tak Kesampaian...

Posted by ghimau under ,

Huhuhu.. entry kali ni agak sedih sikit.. apa yang aku hajatkan payah nak tercapai.. sukar.. seolah olah ada penghalang yang besar.. kenapa jadi macam ni? Aku pun tak tahu lah..

Hihihihi.. korang jangan lak ingat aku sedih pasal apa.. aku tengah test satu tools tadi BeEF (Browser Exploitation Framework), aku nak kenakan aunty virus, tapi dia ni macam ada firasat, tiap kali aku nak kenekan dia macam leh tahu jer.. huhuhu..

Entry kali ni sebenarnya nak citer pasal BeEF tu. Korang pernah dengar tak? Ni bukan daging lembu atau kerbau tau.. tapi ianya adalah satu tools untuk tujuan browser exploitation. Dan tools ni ditulis sepenuhnya dengan php dan javascript.

Mula-mula kita runkan tools ni kita akan dipaparkan dengan configuration page, kita boleh ubah password default pada fail pw.php. Default passwordnya ialah BeEFConfigPass. Lepas tu tekan ajer Apply Config

Setelah kita tekan butang Apply Config, kita akan dapat paparan macam ni.. inilah rupanya exploitation framework ni.

So skang ni kita nak buat apa? Kita kena carik mangsa atau istilah dia dalam BeEF ni zombies. Part yang ni yang yang aku gagal nak kenekan aunty virus ni.. huhhu. Kalau tak pc dia dah jadi mayat hidup dah.. kui..kui..kui..Bila dah ada zombie, kita leh nampak senarai ip zombie tersebut pada sidebar..

Kita leh klik pada ip tersebut untuk mendapatkan beberapa maklumat mengenai mangsa/zombie tersebut. Pergi pada Menu Standard Modules, kita ada beberapa option yang boleh dicuba.

Aku test buat port scanning terhadap http://www.google.com/ Yang bestnya, kita akan 'mengarahkan' zombie kita untuk membuat port scanning, dan hasilnya dipaparkan kepada kita. Kiranya zombie ni macam macai kita la.. huhuhu. Kalau ada lebih dari satu zombie.. kita boleh buat distributed port scanning.

Ni pulak contoh module untuk menghantar javascript command kepada mangsa/zombie.

Kesimpulannya : Tools ni adalah fleksible dari segi penambahan modul. Modul tu kita leh buat sendiri la.. tapi kita kene mahir php.

Kalau korang ada problem nak gunakan tools ni leh la tanya, kalau ada yang mahir leh la kongsi tips. Happy Hacking dari pokcik ghimau.. muahaha

Tools ni leh didownload di sini : http://www.bindshell.net/tools/beef/beef-v0.3.2.tar.gz

17 comments:

On 22 September 2008 at 15:13 , viruspadu said...

hahaha

tak gunak ko!

BRENGSETTTTTTTTTT

seb baik manderem akak menjadi

muahahahaha

 
On 22 September 2008 at 15:48 , Eida said...

elok buat rendang ni..
nak2 kat raya..

 
On 22 September 2008 at 15:51 , sLeEpInG gUrL said...

selamat berpuase.. kite da nak blk da..
hehehehe....
thanks sbb visit blog kiter...
selmat hari raye...

 
On 22 September 2008 at 15:56 , edrina said...

erk.. seb baik tak menjadik hahha kalau tak tentu vp bunuh kau en.ghimau ekekkee..

btw, tomei la itu kucing

 
On 22 September 2008 at 16:26 , ghimau said...

viruspadu : muahahaha... nantikan percubaanku yang lain.. muahahaha

eida : memang sodap.. nak nak makan dongan lomang :P

sleeping girl : ok.. thanks sebab singgap blog saya juga.. jangan asyik tidur yer.. huhhuhu

edrina : huhuhu.. nak kata kucing tu comel ke atau saya yang comel ?.. huhhu

 
On 22 September 2008 at 16:48 , apek terror said...

ingatkan hajat makan rendang made in kak jah rembau tadi...

 
On 22 September 2008 at 17:35 , Akak said...

Salam Ghimau...

Salam ziarah & salam kenal, terima kasih sudi singgah blog akak...

Ingatkan sedih apa tadi...

 
On 22 September 2008 at 21:38 , lil' Munchkin said...

Selamat Berpuasa dr lil'Munchkin. :)

 
On 23 September 2008 at 07:43 , ghimau said...

apek terror : huhuhu

akak : terima kasih jugak sebab singgah blog saya ni. Huhuhu.. acah-acah jer sedih tu :P

lil' munchkin : huhuhu selamat berpuasa :)

 
On 23 September 2008 at 07:47 , alia said...

ghimau kena guna cara lain.....semua idea jahat tu sudah ada dlm gengaman vp..hu..hu...

vp :dolu alia pung selalu tkena...skrg nie jng kata riak muka ...riak misai dia pun dh tau apa dia ny plan.Mari lh kita berpadu tnaga kena kn semula dia cukup2 sampai tduduk:p

 
On 23 September 2008 at 08:14 , ghimau said...

alia : :P

 
On 23 September 2008 at 12:48 , Anonymous said...

beEF? ala2 daging lembu lak bunyinyer... setuju sgt2 sapo yg ckp leh buek ghondang... mengong tul ...

p/s: OTAK terlebih besar nih

 
On 23 September 2008 at 13:10 , viruspadu said...

ye tul tu lia

dari bunyi tapak kaki dia datang ke bilik akak bersungguh2 suh klik pun akak dah agak dia nak kenakan akak

yeayyy mari kita bergabung tenaga

 
On 23 September 2008 at 13:16 , ghimau said...

anonymous : biar otak bosar.. jangan perut bosar.. huhuhu

viruspadu : huhuhuhu.. lepas ni kene guna cara halus ni :)

 
On 23 September 2008 at 23:00 , PerantauSepi1306 said...

hukss.. power pc ku ini ghupenye.. kena block download tuh... abih camno nak try ekekekekeke

 
On 25 September 2008 at 08:01 , ghimau said...

PerantauSepi1306 : kene block? pc yg block atau gateway yg blog? :)

 
On 11 November 2008 at 11:28 , kin said...

hebat hebat