Hacking Tips

Posted by ghimau under ,


Salam.. aghini den nak kongsi satu idea jahat macam mano kito nak hack. Senario eh macam ni, katokan kito nak hack sesebuah organisasi, kito tahu organisasi tu ado firewall yang kuek, ado IPS, IDS macam-macam menatang. Bondo-bondo ni menghalang/menyukarkan aktiviti hacking kito.

Katokanlah kito dari network luar nak hack masuk ke internal network sesebuah organisasi tu, kito kono penetrate dio punyo firewall, ips macam-macam laie.. susah kan.

Untuk kes macam ni, kito perlukan 'bantuan' dari oghang dalam. Samo ado pekerja atau pun orang yang ado access ke dalam bangunan tersebut(mungkin cleaner ke).

Kito kono train sikit lah oghang tu, bekalkan dio dongan wireless router. Suh dio cucuk mano-mano cable lan ke dalam wireless router. Lopeh tu soghok lah wireless router tu bagi oghang lain tak nampak. Lagi cantik kalau wireless tu dilotakkan dokek2 dongan tingkap.

Setkan SSID, setkan supayo wireless tu tak broadcast. Lopeh tu daghi luar kito leh lah access ke network internal dongan connect pado wireless router yang dipasang tadi.

Happy Hacking daghi pokcik ghimau.

Ingat posanan daghi den, aktiviti 'hacking' tanpo kebenaran adolah satu jenayah.

2 comments:

On 26 August 2010 at 09:24 , aleen adela akoo ^_* said...

pkcik!tolong aku hack kan komputer oghang!tp lepas raye lah.mase pose nih malas la nak tunjuk sifat syaitonn yg ade dlm diri nih.muahaha :P

 
On 26 August 2010 at 09:36 , ghimau said...

aleen adela akoo ^_* : sobab ko panggil den pakcik den tak nak tolong ko, cubo ko panggil den abang .. mesti den tolong punyo.. hehehe..

eh bini den buek free giveaway untuk edit picture.. kalau ko nak poie lah nengok kek blog dio tu :

http://pingkey.blogspot.com/2010/08/give-away-ramadhan-dari-pingkey.html