Hehehe.. kengkawan ofis den dah cukup kenal dah perangai den ni. Memang gomar ngonokan orang. Hehehe.. Hari ni den dapek idea baru. Buek prank call. Prank call tu kiro eh panggilan palsu.

Hehehe..digabungkan dengan otak den yang ligat ni bersamo dongan teknologi it, mako terciptolah kaedah ni. Heheheh.

Ok, memulo den pegi ke website ni :
http://vozme.com/index.php?lang=en

Website ni menyediakan perkhidmatan text to speech converter. Hehehe.
Ni contoh screenshot skrip speech yang den gunokan.
Mangso untuk kali ni bernama Faizal. Hehehe. (Untuk paparan yang lobih bosar, click sajo pado gambar)



Lopeh tu jangan lupo click Create mp3. Kek bawah ni ado contoh fail mp3 yang tolah dihasilkan. Cubo la download kalau nak dongar.
http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=4075977


Apo lak langkah seterusnyo ? Hehehe.. apo laie, den mulo la telepon mangso.. hehehe.. (den tepon no ofis, jadi dio tak tahulah siapo yang tepon). Bilo dio angkat tepon yo, terus tokan play dan fail mp3 tadi akan mulo running. Hehehe


Sekali sekalo ngonokan orang ni memang seronok. Hehehe

4 comments:

On 12 August 2010 at 21:40 , jesnita_ns said...

dasyat arr en. ghimau ni gurau..ado yg menangis air mato darah lak nt..huhu

 
On 12 August 2010 at 23:55 , cik gObu said...

salam ziarah

wah wah wah en.ghimau suka gotcha org yer

hehehe

 
On 13 August 2010 at 08:58 , ghimau said...

jesnita_ns : heheh bukan nangis air mata darah jer.. ado yang sampai nangis air mata duyung.. hehehe

cik gObu : hehehe.. ado la sikit..

 
On 13 August 2010 at 21:52 , ghimau said...

hantu tul la nk kaco org lain kali ajak la den sekali...puuuuiii