Network Lembab Macam Kambing

Posted by ghimau under
Network arini macam biasala.. hampeh tahap cipan! Kambing tul la. Macam mana la nak buat keje macam ni. Hangin tul aku.

Dan disebabkan network lembab macam kambing ni, database portal corrupt!. Siul la! Puncanya data yang dihantar tersekat-sekat, dan terus database corrupt.

Hmm.. untuk nak pastikan network berjalan lancar, kene buat network forensic, tak leh main cakap ada virus jer. Kene carik payload virus tu, buat analisa skit, pastu buat sniffing, gunakan filter untuk mencari payload virus tu, pastu baru leh tahu tahap mana virus outbreak tu!

Dulu aku semangat tul time network ni, macam-macam idea aku kasi, siap buat paper, siap buat network forensic, buat report. Aku buat semua tu bukan apa, sebab aku memang minat giler, dan aku nak belajar. Kalau tak buat, mana ada pengalaman, macam mana nak tahu? Tapi skang ni aku dah betul-betul bosan. Dah berapa banyak kali aku bagi cadangan, macam-macam la.. tapi ada ke apa-apa tindakan? Malasla!

Hmm.. kalau aku jadi consultant, memang aku cas riban-riban ni . Hihihi

17 comments:

On 11 July 2007 at 09:45 , viruspadu said...

tu la tu
kambing pun x slow mcm network kiter ni
hampeh, dah update web opis pun susah... ntah hape2

 
On 11 July 2007 at 09:48 , ghimau said...

memang kambing la!

 
On 11 July 2007 at 10:32 , kecik said...

apasal la korang suke sangat menggunakan haiwan yg satu ni haaa....

 
On 11 July 2007 at 13:10 , uNdEraGed gUrL said...

hehehhe....

 
On 11 July 2007 at 13:32 , ghimau said...

oh..siapakah gerangannya gadis bawah umur ini yer ??

 
On 11 July 2007 at 14:10 , فيصل said...

peh.. pantang jumpa string girl,gurl,saudari.. terus bagi feedback.. hehehe.. jgn marah en ghimau..

 
On 11 July 2007 at 14:24 , ghimau said...

eh.. biasa la.. :P

 
On 11 July 2007 at 14:26 , viruspadu said...

tu la tu...
hahaha, pantang jgn x pantang

 
On 11 July 2007 at 14:29 , ghimau said...

akak dah abis pantang ke? :P

 
On 11 July 2007 at 16:49 , viruspadu said...

ish, akak x abis pantang x start keje wahai en.hakes oiii

 
On 11 July 2007 at 17:18 , alycia said...

nampak gaye nyer nama kambing telah dikomersilkan lah disini hehe...

en hakes, aku pun heranlah.. yg aritu SPA nyer solution tak pakai ker... aku pun boring jawab org asyik tanyer jer nape network lembab... geramnyer....

 
On 12 July 2007 at 07:32 , ghimau said...

tak tau la alycia oi.. hampeh.. mmg hampeh.. org lain punya masalah, kita lak kene tanggung, kene tolong jawabkan, kene maki..
apa ntah!

tak dpt bukak web site, bukan sebab salah setting web server, tapi sebab network down, mangkuk ayun tul!

Hihihi..

 
On 13 July 2007 at 07:47 , viruspadu said...

melepaskan perasaan gundah gulana nampak... hehehehe

 
On 13 July 2007 at 08:05 , alycia said...

agak2 nya dak kena badi kambing gurun kot hahaha...

 
On 13 July 2007 at 11:04 , ghimau said...

tu la pasal :P

 
On 13 July 2007 at 13:21 , nani said...

Makk..aii. masing2 marah kaw2 tol ehh..kambing pun tau nk pasang gg robot ek.hai.. en. hakes, bwk2 la bertenang k.apa lg kite serang mr deming la..ayuhhh.. gedebak..gedebuk..gedebikk..

 
On 16 July 2007 at 12:56 , ghimau said...

ala kak nani.. tu gimik jer.. saje nak gempak jer tu :P