Pancing oh Pancing

Posted by ghimau under
Hi.. Assalamualaikum semua.. lama kan aku tak update menatang blog ni. Bz sikit la.. Nak-nak pulak minggu lepas ada projek top secret punya.. hahaha. Ni gara-gara geng md nor la ni :)

Semalam awek ajak la pi pancing ikan kat pd. Memandangkan aku dah lama tak pi pancing, aku pun kata ok la. Petang tu kitorang gi giant senawang, nak beli alatan memancing. Korang tahu tak napa nak kene beli? Aritu awek aku ada family day, dia pinjam la pancing aku, habis tali pancing dia kerjakan, batu pemberat pun abis. kambing tul :)

Dalam kegeraman tu, aku beli la 3 batang joran baru.. Puas ati beb. Sampai kat sana, kitorang pi beli umpum - umpun. Si yan ni nama jer nak mancing, tapi nak pasang umpan pun geli.. potong stim gua tul la.

Mancing punya mancing, tiba-tiba aku rasa tali pancing aku macam berat sikit, aku duk tarik, rupa-rupanya ada anak ketam sekor melekat.


Dengan bangganya aku meriakkan diriku pada si yan.. hahaha.. muka dia macam nak nangis jer sebab tak dapat ikan. Tiba - tiba dalam keheningan angin sepoi sepoi bahasa tu, aku terdengar jeritan sorang gadis.. ikan... ikan... ikannnnnn.. Rupanya si yang yang menjerit tu. Aku ingat dia dapat ikan paus ke apa. Rupanya anak ikan jer.. ciss.. buat malu jer.. :)




Lepas tu dia dapat lagi sekor. :) Ni pulak posing dia dengan ikan tu. Aku pun confius dia nak cium ikan tu ke atau nak makan? maklumlah time tu tengah lapar, kalau yer pun masak la dulu ikan tu yan oi :)

ps : kelemahan si yan ni dia takut bila nampak ketam. hihihi.. Tapi kalau ketam tu dah masak dia tak takut langsung. Dia tak tahu ke ketam tu lagi takut kat dia :)

8 comments:

On 4 February 2008 at 12:01 , viruspadu said...

akak rasa ketam tu fobia la lepas jumpa korang, mesti x tido 7 hari 5 malam... hahaha

 
On 4 February 2008 at 12:39 , ghimau said...

itu la pasal :)

 
On 6 February 2008 at 20:55 , yan@ said...

tu yg kena cuti 1 minggu..bagi fobia ketam tu hilang

 
On 6 February 2008 at 20:57 , yan@alia said...

aku nak kiss la ikan tu mana tau leh bertukar menjadi putra kayangan ....nak kiss katak aku tak sanggup

 
On 8 February 2008 at 08:16 , angah said...

sin..itu ker ketam paling besar kat pd??
alia..ko tau x ape akibatnya kiss ikan tu?? usin pas tu jd anti-ikan.. dia jeles!! hahaha

 
On 8 February 2008 at 18:44 , ---> kelat said...

cumey nyer si ketam tu... ekekeke...

 
On 10 February 2008 at 00:22 , Anonymous said...

kaki mancing rupernyer...ekekeke

 
On 10 February 2008 at 00:23 , proqrammer said...

teringin gak nak pi mancing kat tepi pantai... proqrammer wuz here!