Good Luck To Alia

Posted by ghimau under
Hihihi.. entry kali ni aku sangat berbangga dengan si alia ni. Nak tahu kenapa? Dia dah dapat hidayah untuk nak belajar pasal hacking ni :)

Alia ni dah lama berminat nak belajar hacking, tapi sebelum ni dia punya semangat hanyalah hangat-hangat tahi kambing. Tapi 2,3 hari lepas dia betul-betul nak belajar pasal benda ni.

Dia kata kat aku, ajar dia macam mana aku mula-mula belajar pasal hacking ni dulu. Aku kata susah nak belajar dan ambik masa yang lama. Dia kata tak kisah. Selagi tak mula, mana nak jumpa jalan kesudahannya. Tul jugak.


Nak belajar benda ni, kita kene cari sendiri. Kita kene ada inisiatif sendiri. Tak leh nak harap orang main suapkan ajer, sebabnya kita tak leh ke mana pun kalau itulah mentaliti kita. Kita kene banyak mencuba. Kalau banyak alasan, sampai kiamat pun xleh nak pandai jugak :)

Lagi satu jangan ada niat nak challange orang lain, atau nak setara dengan orang lain, sebab nanti kita akan kecewa dan fade up.


Aku akan guide si alia sikit2 macam mana nak start belajar hacking. Cara aku, just bagitau dia apa yang dia kene buat, dan dia kene carik sendiri jalan macam mana nak buat benda tu. Lepas dah siap dia kene bagitau aku apa yang dia paham. Hihihi


Semalam aku terjumpa satu artikel pasal kumpulan hackers awek cina. Semoga si alia pun dapat jadi macam diorang :P


Nama team diorang tu :






Ni pulak ketua kumpulan diorang. Nampak sengal jer, macam si alia jugak kot sengalnya dia ni :)

17 comments:

On 4 June 2008 at 08:25 , viruspadu said...

comel giler pompuan ni huhuhuhuh

 
On 4 June 2008 at 08:32 , ghimau said...

Umur dia 19 tahun

 
On 4 June 2008 at 10:24 , Anonymous said...

wa...hu..hu...tq....

 
On 4 June 2008 at 10:40 , Anonymous said...

klu ada peluang leh masuk uitm hack sama2...

 
On 4 June 2008 at 11:01 , ghimau said...

okes... no hal la :P

 
On 9 June 2008 at 12:44 , maszeerra said...

abg usin ni macho larrrrrrrrrrrrrrr!!

 
On 9 June 2008 at 13:28 , maszeerra said...

herm xthu nk komen per..
yg penting kawal2 la kegatalan anda 2..
hahahaha..mcm kuar tjuk plak..
bntai lar..
:-)

 
On 9 June 2008 at 15:57 , Anonymous said...

husin disko upm ka ni hehe..
sedutan dari maszeerra, "yg penting kawal2 la kegatalan anda 2.."
cayalah bro, sudah maju setapak lg muehehe

 
On 10 June 2008 at 07:43 , ghimau said...

muhahaha.. anonymous ni siapa ek?

 
On 10 June 2008 at 22:31 , Z[ack] said...

ghimau2..
ajar aku leh x?
bro Upxilon ilang mana dah..
blajo deface pun skerat jalan..
cikgu ilang mna tah..

 
On 13 June 2008 at 08:13 , Anonymous said...

ada yg paksa rela..aku faham apa yg terjadi....

 
On 23 June 2008 at 07:43 , AhLi said...

hauhauhau..ade gak crite pasal pompuan cina ni..xsngka heboh gak kat cni.. ^_^

 
On 25 June 2008 at 12:38 , paih_kimy said...

alamak...ajar alia je ke? ajar la kite nie plak..nak blajar gak ngan abg ghimau nie...ekeekeke...

 
On 30 June 2008 at 14:45 , pak ngah rep said...

adoiiyaii... cun gilo amoi tu..

 
On 25 July 2008 at 08:01 , Anonymous said...

hello kawan blog hang dah berkulat la...kan kena plak penyakit kurap...

 
On 7 August 2008 at 15:38 , sonasha said...

moshi..moshi
alamak...patut la cam pernah nampak je en hussien ni..spnjng web security course kat uniten aritu sy try recall.tp x henggat..hahah..td masuk blog mybestfriend..alycia..baru la ingatan kembali pulih....
--sonasha--

 
On 18 August 2008 at 15:21 , no need to reveal said...

tula kan...kita duk tgk dalam blog VP tu ..cam pernah nampak cik hakes ni...recall duk recall ..oh ya..bila tgk alia,..br teringat kursus kat OSCC tahun lepas..linux network administration..hmmm...kita link kan awak..ek..banyak info dalam ni tau..kita nak belajar gak..hehe..nanti boleh hack ...hehe