Illumination Software Creator

Posted by ghimau under
Salam, den nak kongsi dengan korang semuo satu tools untuk membantu programmer membuek coding.

Ni tagline dari website diorang :
llumination Software Creator allows anyone to create their own software applications… without writing a single line of “code”.

Macam best kan. Hehehe.. dan dah cubo guno.. agak poning gak sobab documentation eh macam hampeh. By the way.. nak download software ni korang kene gi kat sini : http://radicalbreeze.com/

Untuk post ni den akan kongsi buek satu simple application guno pythongtk.

Ni adolah paparan untuk interface. Sonang yo nak buek interface eh.. drag and drop yo. Masalah sikit sebab documentation dia tak lengkap sangat. So kena pandai-pandailah nak explore.



Lopeh tu kito buek la logic flow eh. Kat sini ada beberap option, kalau nak buek aplikasi yang bosar dan banyak logic flow memang tak sesuai la nak guno tools ni.



Lopeh dah siap leh la test run aplikasi kito tu :) Nice... Menggukan teknik penipuan.. hehehe.. den hanyo parse command kepado nmap dan paparkan result dalam mesej box. Poning pakcik dongan gtk ni. Tapi tools ni memudahkan nak buek UI la.




Ni adolah coding longkap. Korang leh try la kalau nak :)

2 comments:

On 9 May 2011 at 08:18 , icz said...

tools ni memang menarik lah,,

 
On 9 May 2011 at 11:35 , ghimau said...

memang cun bro.. try la :)