Wajah Baru

Posted by ghimau under
Salam kepada semua bloggers yang malayari blog aku ni. Skang ni aku dalam proses untuk mengubah template dan paparan blog ni. Hehehe.. template ni aku download ajer.. pastu ubah lah sikit-sikit mengikut kesesuaian. Hehehe.. Lepas template ni dah betul2 cun.. makin bertambahlah kehenseman dan kemachoan aku nanti.. huhuhu

Aku download template ni kat : http://www.finalsense.com/services/blog_templates/
Kalau korang berkenan leh la pilih yang mana sesuai dan setupkan lah template baru korang tu.



Nak setup template baru ni mudah ajer. Tapi korang kena ingat, bila tukar custom template, semua setting widget-widget korang akan hilang. So, korang kena backup dulu la template lama, mana tahu kalau-kalau nak pakai balik.

Ok, ni aku tunjukkanlah secara simple macam mana nak ubah template dalam blogspot ni. Mula-mula klik pada tab Layout. Lepas tu klik pada tab Edit HTML



Untuk tujuan backup, leh lah klik pada Download Fullm Template. Ini akan membackup template semasa korang, dalam format xml.



Lepas korang dah download template baru dari site yang aku cakap tadi, korang leh lah upload template tu (fail xml) ke dalam blog korang. Lepas tu leh la nengok hasilnya :)



Ok, kalau ada masalah dalam hal template ni leh la tanya kat aku yer..

Aduh.. sebenarnya aku tengah pening pasal hal kahwin ni... banyak lagi yang tak settle.. kelam kabut sungguh la.. doakan moga-moga semuanya dipermudahkan yer.. amin...

6 comments:

On 5 May 2009 at 16:29 , shah said...

waaa...canggih canggih..
macammana nak backup widget?
terutama widget link blog2 orang len?

 
On 6 May 2009 at 11:14 , ichineesan said...

usin .. bile nak lepa minum teh sama2 nih???? ..

 
On 11 May 2009 at 21:53 , t_qooze said...

huhuuhu... ganazzz.... dengan wajah baru... semangat baru... semua baru... hebat.....

 
On 13 May 2009 at 10:10 , nusuki said...

blog baru ... lepas ni bini pun baru gak... selamat pengantin baru...

 
On 17 May 2009 at 00:59 , Capo Grande said...

"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda"

 
On 3 June 2009 at 18:18 , PerantauSepi1306 said...

;D salam terjah kembali.. dah lama tak dtg sini ...